Projectes propis Info del projecte

ARQUEOMALLORCA
-

PLA DE DINAMITZACIÓ ARQUEOLÓGIC DE MALLORCA

  • PromotorAsociación Mallorca Rural
  • ParticipantsConsell de Mallorca
  • Data05/02/2015

Des de Associació Mallorca Rural i el Consell de Mallorca, en col·laboració amb un grup de professionals del sector arqueològic, ha començat a desenvolupar un Pla estratègic de dinamització del patrimoni arqueològic a illa de Mallorca.

Aquest projecte parteix de les següents premisses:

1. El patrimoni arqueològic mallorquí, tot i comptar amb una gran riquesa, és un dels elements culturals menys coneguts per la població, els turistes i els diferents agents econòmics i turístics de illa.

2. La diversitat de restes i les seves característiques específiques fan que el nostre patrimoni compti amb un potencial econòmic i sociocultural per si mateix, que amb la combinació altres elements com la gastronomia, arquitectura o el paisatge poden contribuir al desenvolupament tant local, com insular, oferint unes propostes molt interessants per als residents i per als visitants.

És precisament aquest potencial, econòmic, cultural i social, el que es pretén valoritzar i dinamitzar, a través aquest Pla.

Aquest projecte està enfocat cap a la posada en marxa de un pla estratègic que faci possible la visualització de la riquesa arqueològica de illa de Mallorca, centrant-se en els principals jaciments i museus que compten amb material arqueològic.