Noticies Detall de noticia

Projectes
-

Mallorca Rural participa projectes de cooperació interterritorial destinats a la promoció del turisme responsable i el producte local
19/10/2011

L'associació Mallorca Rural ha iniciat el camí del projecte de cooperació interterritorial a nivell nacional Xarxa de Turisme Rural Responsable amb la celebració d'una jornada de treball que ha tingut lloc a l'agroturisme Son Manera de Montuïri i que ha comptat amb la participació d'un centenar de professionals del sector. L'objectiu d'aquest projecte, en el qual participen set entitats homòlogues de Catalunya, Navarra, Astúries, Andalusia i País Basc, és la constitució d'una xarxa d'establiments d'agroturisme, petits hotels d'interior, empreses de serveis turístics o multiaventura, punts de venda de productes ecològics i locals, restaurants, etc..

Segons paraules de Carmen Estrada, gerent de Mallorca Rural, aquesta Xarxa ajudarà a "fomentar la cohesió, promoció i sostenibilitat de les activitats turístiques dels territoris rurals a través de la implantació de polítiques de responsabilitat social empresarial en la seva gestió". Per a això, es crearà una pàgina web en cinc idiomes com a mínim (català, èuscar, castellà, anglès i alemany) i s'elaborarà una Guia del Turista Responsable, entre d'altres accions.

Vinculat a aquesta iniciativa s'ha posat en marxa també un segon projecte, Gustum: Descobreix els productes de la Terra, ambdós finançats pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. Gustum és una campanya per a afavorir la comercialització en canals curts de distribució que pretén "la introducció dels productes locals en restaurants, menjadors escolars i establiments turístics", ha explicat Estrada. En aquest context, es desenvoluparan trobades de productors i elaboradors, tant a nivell local com nacional; organització de "mercats del gust", així com la creació d'un portal web i un audiovisual que mostri la vinculació del producte agroalimentari amb el territori des d'un punt de vista econòmic, social i cultural.